úterý 8. července 2014

Červen plný festivalů

Nejsem příznivcem velkých letních hudebních festivalů, davy lidí, kelímky s pivem létající vzduchem, psi, vedro/déšť, odpadky... I přesto, že mě někteří interpreti např na Colours of Ostrava lákají, není to nic pro mě.
Oblíbila jsem si však tři menší festivaly (nejen hudební), které se konají již v červnu. Se zkouškovým se někdy nedají dobře skloubit, ale jako oslava po státnicích jsou ideální! Ráda bych se s vámi o ně podělila.

Entrée k tanci v rámci Tanec Praha
Tanec Praha je mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla. Začínal ještě za minulého režimu, v létě 1989. A letos to byl již 26.ročník. Přestože se festival jmenuje Tanec Praha, koná se ve 14 městech po celé České republice.
Dva dny na začátku června, v Klicperově divadle nebo Divadle Drak, 3-4 taneční představení .... to je Entrée k tanci (Tanec Praha) v Hradci Králové. Nečekejte tedy žádné R'n'B, Hip Hop ani T-BASS, ale moderní scénický tanec.
Pravidelnými účastníky jsou tanečníci z Tanečního Divadla Honzi Pokusila (HK) a také z VerTeDance (Praha).

VerTeDance - Korekce



UNITED ISLANDS Praha
United Islands je dvoudenní mezinárodní hudební festival konající se na více místech v centru Prahy - Střelecký ostrov, Kampa, Petřín, letos prvně i Kinského zahrada. Samotnému festivalu předchází tzv. Klubová noc. Ve více než 10 pražských klubech probíhají koncerty zdarma!
Letos jsme například navštívili Nákladové nádraží Žižkov a v těchto úžasných prostorách vyposlechli hned 3 koncerty - Katarziu, Kieslowski a na závěr Republic of two.
Na samotném festivalu nás nejvíce okouzlila Susana Sawoff - taková rakouská Norah Jones.





Pokud nechcete, nemusíte na tomto festivalu utratit ani korunu. A odnesete si mnoho kulturních zážitků.

Open Air Divadelní festival HK
Každý rok v rámci Divadla Evropských Regionů je připraven i bohatý doprovodný Open Air program. Ulice města Hradce Králové ožijí, zahrádky restaurací a Žižkovy sady praskají ve švech. Více či méně amaterští divadelníci, akrobaté, tanečníci a muzikanti se starají o pořádnou dávku umění a kultury.
Ani tento festival by si nikdo neměl nechat ujít!!!
http://www.openairprogram.cz

Tak opět za rok!